Ανάκτηση δεδομένων σε συνεργασία με την DATALABS

Ανάκτηση δεδομένων σε συνεργασία με την DATALABS

Ανάκτηση δεδομένων

Όταν ο σκληρός δίσκος του υπολογιστή σας ή η μονάδα συστοιχίας Raid καταρρεύσει η adv@nce – IT σε συνεργασία με την εταιρία Datalabs μπορεί να προσφέρει μια γρήγορη, επαγγελματική και οικονομικά αποδοτική ανάκτηση δεδομένων.

Αποκλειστικό αντικείμενο της εταιρίας Datalabs είναι η ανάκτηση δεδομένων, η διαγραφή δεδομένων και η μετατροπή δεδομένων. Στόχος μας η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, εξυπηρετώντας τόσο μεγάλες εταιρείες όσο και απλούς ιδιώτες.

Αποτελούμε την πρώτη ελληνική εταιρία που ακολουθεί την πολιτική “No Data –- No Pay” αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο χρεώσεις που ουσιαστικά δε φέρουν αποτέλεσμα.

Προσωπικοί, φορητοί υπολογιστές, server, σταθμοί εργασίας και γενικότερα συστήματα που διαθέτουν ακόμη και τις καλύτερες ρυθμίσεις προς αποφυγή προβλημάτων, μπορούν να αποτύχουν, λόγω:

  • Μηχανικής βλάβης – Ο σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η καταστροφή της κεφαλής ανάγνωσης και εγγραφής των δεδομένων καθώς και η καταστροφή μηχανικών τμημάτων του δίσκου
  • Λογική αποτυχία – Ο σκληρός δίσκος είναι σε κατάσταση λειτουργίας, αλλά σε ορισμένα αρχεία ή δεδομένα δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, λόγω απροσπέλαστων διαμερισμάτων του δίσκου (bad sectors).

Η ανάκτηση δεδομένων είναι κατά γενική ομολογία μια ακριβή υπηρεσία παγκοσμίως αλλά εμείς μαζί με την Datalabs Data Recovery προσαρμοζόμαστε στα ελληνικά δεδομένα και κρατάμε τις τιμές μας ιδιαίτερα χαμηλές.

H νέα μας υπηρεσία, σε συνεργασία και με τη Western Digital, μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες σκληρών δίσκων παγκοσμίως, μας δίνει τη δυνατότητα να αντικαθιστούμε τους δίσκους των πελατών μας που βρίσκονται υπό εγγύηση, μετά την ανάκτηση των δεδομένων τους.

Είμαστε μαζί σας κάθε στιγμή, κάθε ώρα της ημέρας. Μέλη της ομάδας μας είναι πάντα στη διάθεσή σας για να ακούσουν το πρόβλημά σας, να σας συμβουλέψουν και να σας καθοδηγήσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Καλέστε μας για κάθε διευκρίνηση:

26710 42420

 

Case Studies

Το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της Datalabs έχει έρθει αντιμέτωπο με πολλές ακραίες και ασυνήθιστες περιπτώσεις βλαβών σε αποθηκευτικά μέσα που απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις ώστε να γίνει εφικτή η ανάκτηση δεδομένων.

Πυρκαγιά, πλημμύρα, διακοπές ρεύματος, αυξομειώσεις τάσης, πτώσεις και αστοχίες υλικού αποτελούν τις βασικές αιτίες που προκαλούν την απώλεια δεδομένων και οι οποίες απαιτούν διαφορετικούς χειρισμούς κάθε φορά, από τους πεπειραμένους τεχνικούς της εταιρίας.

Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα πιο δύσκολα cases στα οποία η Datalabs έχει ανταποκριθεί με επιτυχία.

Case 1 (Διακοπή ρεύματος)

Μια από αυτές τις υποθέσεις, αφορούσε ένα RAID 5 με τέσσερις σκληρούς δίσκους SCSI και λειτουργικό σύστημα LINUX, γνωστής εταιρίας πετρελαιοειδών το οποίο μετά από διακοπή ρεύματος ο RAID Controller κάηκε με αποτέλεσμα την απώλεια του ΑRRAY. Από τους τέσσερις σκληρούς δίσκους, οι δύο παρουσίασαν πρόβλημα στις κεφαλές τους με αποτέλεσμα την αδυναμία εκκίνησής τους. Ο ένας εξ αυτών ήταν μη ανακτήσιμος ωστόσο καθώς σε ένα RAID 5 τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν χωρίς την ύπαρξη όλων των δίσκων, τα δεδομένα ανακτήθηκαν στο 100%, χωρίς καμιά απολύτως απώλεια.

Case 2 (Πτώση σκληρού δίσκου)

Μια από τις πιο συνηθισμένες περιπτώσεις απώλειας δεδομένων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι εκείνη που προκαλείται από την πτώση των σκληρών δίσκων (κυρίως εξωτερικών). Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις κατά τις οποίες η επιφάνεια των δεδομένων δεν έχει επηρεαστεί, η ανάκτηση των δεδομένων είναι επιτυχής. Πιο συγκεκριμένα, σε μια από τις πιο γνωστές κατασκευάστριες εταιρείες σκληρών δίσκων, με την πτώση δημιουργείται ένα πρόβλημα που ονομάζεται Spindle Lock, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα το «κλείδωμα» των Platters (των επιφανειών όπου γράφονται τα δεδομένα). Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανάκτηση των δεδομένων είναι επιτυχής με πολύ υψηλό ποσοστό.

Case 3 (RAID 0)

Από τις πιο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι αυτές όπου απαιτείται η ανάκτηση των δεδομένων από συστοιχία RAID 0. Η ιδιαιτερότητα αυτών των συστοιχιών είναι ότι όλοι οι σκληροί δίσκοι θα πρέπει να είναι σε λειτουργική κατάσταση έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακτήσουμε λειτουργικά δεδομένα. Τα συγκεκριμένα συστήματα είναι πλέον πολύ διαδεδομένα στο εμπόριο, λόγω της μεγάλης τους χωρητικότητας. Το ποσοστό ανάκτησης της Datalabs από αυτόν τον τύπο συστοιχίας ανέρχεται στο 87%.

Case 4 (Ζημιά σκληρού δίσκου από νερό)

Πάρα πολύ συχνά, καταφθάνουν στα εργαστήριά μας, δίσκοι από laptop που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα. Μια από τις πρόσφατες περιπτώσεις αφορά ένα laptop στο οποίο ο χρήστης κατά λάθος έριξε ένα ποτήρι με νερό, με αποτέλεσμα αυτό να εισέλθει μέσα στο σκληρό δίσκο. Τα δεδομένα ήταν υψίστης σημασίας και η υπόθεση απαιτούσε ειδικούς χειρισμούς. Όταν παραλάβαμε το σκληρό δίσκο αυτός περιείχε νερό, παρόλα αυτά μέσα σε ένα διάστημα μίας εβδομάδας καταφέραμε και ανακτήσαμε το 98% των δεδομένων που περιείχε ο χαλασμένος σκληρός δίσκος.

Case 5 (Καμένος σκληρός δίσκος από πυρκαγιά)

Μια από τις πιο ακραίες περιπτώσεις που έχουμε αναλάβει είναι αυτή μιας εταιρίας εκτυπώσεων, η οποία είχε υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της, με αποτέλεσμα να καούν συνολικά δώδεκα υπολογιστές. Τα αρχεία που περιέχονταν στους αντίστοιχους σκληρούς δίσκους δεν υπήρχαν σε κάποιο εφεδρικό αποθηκευτικό μέσο και η σημασία της ανάκτησης ήταν πολύ μεγάλη. Μέσα σε διάστημα 25 ημερών καταφέραμε και ανακτήσαμε δεδομένα από δέκα χαλασμένους σκληρούς δίσκους σε ποσοστό που πλησίαζε το 100%.